​BÜNYAN'DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

​BÜNYAN'DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

BÜNYAN'DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Hain darbe girişiminin yıl dönümünde “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü”‘ programları kapsamında Bünyan’da şehitler düzenlenen program ile,(Mevlid-i Şerif),Şehitlik Ziyareti,Demokrasi Yürüyüşü ve İlçe Meydanında gerçekleşen programa Bünyan Kaymakamı Ömer Şahin, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun , Siyasi parti temsilcileri,Sivil Toplum Kuruluşları, daire amirleri, şehit aileleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek düzenlenen etkinliklerinde dayanışma ve coşku hakimdi. Bünyan Belediyesi tarafından hazırlanan alanda etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kur’an-ı kerim tilaveti sonrası etkinlikler,protokol konuşmaları, seslendirilen şiir ve dualarla devam etti.
Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun programda yaptığı konuşmada" Birliğimizi bozmak, ülkemizi bölmek, bağımsızlığımızı elimizden almak isteyen iç ve dış düşmanlar daima olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Ancak bizler asırlarca dünyaya hükmetmiş, çağ açmış çağ kapatmış şerefli ve büyük bir milletin evlatlarıyız. Şunu herkes bilmelidir ki, Aziz milletimizin en son ferdi bu topraklarda nefes alıp vermeye devam ettiği sürece, bayrağımız inmeyecek, ezanlarımız dinmeyecek ve devletimiz ilelebet payidar olacaktır. Bin tane haine 1 Ömer Halisdemir, 1 Erol Olçok , 1 Cennet Yiğit yeter. Çünkü onları bir arada tutan menfaattir, ihtirastır, ihanettir. Ama bizleri bir arada tutan imandır, adalettir, kardeşliktir.
Darbecilerin karşısında kalplerindeki imanla, inançla duran, ülkesine ve milletine olan sarsılmaz bağlılığını tüm dünyaya ilan eden tüm şehitlerimizden, bu uğurda yaralanan tüm gazilerimizden Cenab-ı Allah razı olsun. Rabbim ülkemizi ve milletimizi ilelebet muhafaza eylesin." diye konuştu.
Bünyan Kaymakamı Ömer Şahin de:” 15 Temmuz 2016 demokrasi mücadelesinde şehit olan bütün şehitlerimize başta Cennet Yiğit kardeşimize, Ailesinede Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun” dedi.