KİŞİSEL VERİLERİNİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ AYDINLATMA METNİ
- Genel Tanım
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun’u (“Kanun”)temel hak ve hürriyetlerin korunması ve kişisel verilerin işlenmesi konusundagerçek ve tüzel kişilerin uyacakları usul ve esasları belirlemektedir. Kanunkapsamında kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü veriyi kapsamaktadır. Kişisel verinin özel bir türü olan özel nitelikli kişisel veri ise, ırk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep, diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf veya sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkumiyeti ve güvenlik tedbirleri, biyometrik ve genetik verileri ifade etmektedir.
Kayseri Bünyan Belediye Başkanlığı (“Bünyan Belediyesi”) olarak kişisel verilerinizin güvenliği hususuna azami hassasiyet göstermekteyiz. Bu bilinçle, Bünyan Belediyesi olarak hizmet faaliyetlerimizden faydalanan vatandaşlarımız dahil, Bünyan Belediyesi bünyesinde ilişkili tüm şahıslara ait her türlü kişisel verilerin Kanuna uygun olarak işlenerek, muhafaza edilmesine büyük önem vermekteyiz. Bu sorumluluğumuz kapsamında Bünyan Belediyesi tarafından, Kanun’un 10. maddesi uyarınca kişisel verilerin elde edildiği sırada, veri sorumlusu sıfatı ile ilgili kişilere karşı aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla işbu metin hazırlanmış olup kişisel verilerinizi aşağıda izah edildiği surette ve mevzuat tarafından emredilen sınırlar çerçevesinde işlemekteyiz.
- Veri Sorumlusu
Bünyan Belediyesi, 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında,belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuş olan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişisidir. Bu kapsamda kişisel verileriniz veri sorumlusu sıfatıyla Bünyan Belediyesi tarafından, Kanun’un temel ilkelerine uygun olarak aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir.
3. Kişisel Verilerin Toplanması ve İşlenme Amaçları
Bünyan Belediyesi; kişisel verileri, doğrudan veri sahiplerinin kendisinden temin edebildiği gibi dolaylı olarak 3.kişilerden ve veri sahibinin kendisinin alenileştirmiş olduğu veriler içerisinden de temin edebilmektedir. Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’da öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde; Bünyan Belediyesi tarafından, başta 5393 sayılı Kanun’da sayılan görev ve yükümlülüklerin yerine getirilmesi, veri sahiplerinin kişisel verilerinin yönetim süreçlerinde Bünyan Belediyesi ve Bünyan Belediyesi ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik, ticari ve iş güvenliğinin temini ve faaliyetlerin ifası amacıyla işlenebilmektedir.Bu kapsamda kişisel veriler, sözlü, fiziksel veya elektronik ortamdan toplanabilmekte ve Bünyan Belediyesi faaliyetleri kapsamında işleme faaliyetine tabi tutulabilmektedir.
Kimlik Verisine Ait Veriler |
Veri Konusu Kişi Grubu |
Verinin Elde Edilme Yöntemi |
Kişisel Verinin İşlenme Amacı |
|
|
Devlet memuru, sözleşmeli ve geçici personel işe alım süreçlerinde, ihale ve doğrudan temin süreçlerinde, belediye faaliyetlerinin yürütülmesinde, bilgi edinme, talep veya şikayetlerin alınmasında, haber, eğitim, vb. faaliyetler kapsamındae-belediye,EKAP, CİMER, MBS gibi platformlardan sözlü ve yazılı başvurularla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından, kişilerin kendisinden veya üçüncü kişiler aracılığıyla temin edilebilmektedir.
|
|
Hukuki Sebepler |
|||
6698 s. Kanun madde 5/2 (ç): Hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi 6698 s. Kanun madde 5/2 (a): Kanunlarda açıkça öngörülmesi |
|||
İletişim Verisine Ait Veriler |
Veri Konusu Kişi Grubu |
Verinin Elde Edilme Yöntemi |
Kişisel Verinin İşlenme Amacı |
|
|
Devlet memuru, sözleşmeli ve geçici personel işe alım süreçlerinde, ihale ve doğrudan temin süreçlerinde, belediye faaliyetlerinin yürütülmesinde, bilgi edinme, talep veya şikayetlerin alınmasında, anket, haber, eğitim, vb. faaliyetler kapsamında e-belediye, EKAP, MBS ve CİMER gibi platformlardan sözlü ve yazılı başvurularla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından, kişilerin kendisinden veya üçüncü kişiler aracılığıyla temin edilebilmektedir.
|
|
Hukuki Sebepler |
|||
6698 s. Kanun madde 5/2 (ç): Hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi 6698 s. Kanun madde 5/2 (a): Kanunlarda açıkça öngörülmesi |
|||
FİZİKSEL MEKÂN GÜVENLİĞİ VERİSİ |
|||
Fiziksel Mekân Güvenliği Verisine Ait Veriler |
Veri Konusu Kişi Grubu |
Verinin Elde Edilme Yöntemi |
Kişisel Verinin İşlenme Amacı |
|
|
Bünyan Belediyesi’nin lokasyonlarının ziyaret edilmesi ile birlikte girişten itibaren güvenlik kameraları vasıtasıyla, Belediye Meclisi toplantılarının yapılması veya eğitimlerin düzenlenmesi esnasında alınan kamera kaydı vasıtasıyla ve basın yayın faaliyetlerinin yerine getirilmesi amacıyla Belediye Başkanı’nın gerçekleştirdiği Belediye binası içerisindeki etkinlikler esnasında çekilen videolar vasıtasıyla veriler elde edilmektedir. |
|
Hukuki Sebepler |
|||
6698 s. Kanun madde 5/2 (a): Kanunlarda açıkça öngörülmesi 6698 s. Kanun madde 5/2 (ç): Hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi |
|||
Veri Konusu Kişi Grubu |
Verinin Elde Edilme Yöntemi |
Kişisel Verinin İşlenme Amacı |
|
|
|
Bünyan Belediyesi’ne ait web sitelerinin ziyaret edilmesi, Bünyan Belediyesi ağı üzerinden internete bağlantı sağlanması, çağrı merkezi üzerinden hizmet alınması, çağrı merkezi, e-posta adresi ve belediyenin diğer online platformları üzerinden Bünyan Belediyesi ile iletişim kurulması vasıtasıyla elde edilmektedir. |
|
6698 s. Kanun madde 5/2 (ç): Hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi 6698 s. Kanun madde 5/2 (a): Kanunlarda açıkça öngörülmesi |
|||
Veri Konusu Kişi Grubu |
Verinin Elde Edilme Yöntemi |
Kişisel Verinin İşlenme Amacı |
|
|
|
Bünyan Belediyesi nezdinde düzenlenen organizasyonlar ve etkinlikler, açılışlar, konferanslar esnasında çekilen video ve fotoğraflar, basın yayın faaliyetleri, iş başvurusu veya üyelik esnasında sunulan fotoğraflar, meclis toplantıları esnasında alınan ses ve görüntü kayıtları vasıtasıyla toplanmaktadır. |
|
6698 s. Kanun madde 5/2 (ç): Hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi |
4. Kişisel Verilerinizin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amaçları
Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’da öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde, Bünyan Belediyesi tarafından yukarıda sayılan amaçlar kapsamında Belediye Meclisi üyelerimize, iştiraklerimize, ihale kanunen yetkili kamu ve özel kurum ve kuruluşlarına aktarılabilecektir.
KİMLİK VERİSİ |
Yapılan Taraflar Aktarım |
Kişisel Verinin Aktarım Amacı |
|
|
İLETİŞİM VERİSİ |
Aktarım Yapılan Taraflar |
Kişisel Verinin Aktarım Amacı |
|
|
FİZİKSEL MEKÂN GÜVENLİĞİ VERİSİ |
Aktarım Yapılan Taraflar |
Kişisel Verinin Aktarım Amacı |
|
|
İŞLEM GÜVENLİĞİ VERİSİ |
Kişisel Verinin Aktarım Amacı |
|
|
|
GÖRSEL VE İŞİTSEL VERİLER |
Aktarım Yapılan Taraflar |
Kişisel Verinin Aktarım Amacı |
|
|
5. Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi
Kişisel verileriniz Bünyan Belediyesi tarafından e-posta, internet sitesi, açık internet kaynakları, sosyal medya, telefon, SMS ve çağrı merkezi kanallarıyla elektronik ortamda ve elden teslim veya posta kanallarıyla elektronik ve fiziki ortamda toplanabilecektir. Ayrıca, kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen sözleşmenin kurulması ve/veya ifası, bir hakkın tesisi, kullanılması ve/veya korunması, hukuki yükümlülüğün yerine getirilmesi ve yukarıda açıklanan hukuki sebeplere ve gerekli olması halinde açık rızanıza dayalı olarak toplanacaktır.
6. Kişisel Veri Sahibi Olarak Kanun’un 11. Maddesinde Sayılan Haklarınız
Kanun’un 11. maddesi uyarınca, veri sahipleri olarak aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:
- Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
- Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
- Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
- Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
- Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
- Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
- İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme,
- Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.
Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik talepleriniz ile ilgili olarak; Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de yer alan asgari şartları içerir talep dilekçenizi yazılı ve ıslak imzalı olarak Belediyemizin bulunduğu Çarşı İçi Şehit Dursun Ergen Caddesi No:4 38600 Bünyan/KAYSERİ bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla gönderebilir, Belediyemize ait olan bunyanbelediyesi@hs01.kep.tr KEP adresi üzerinden elektronik imzalı olarak gönderebilir veya Bünyan Belediyesi sistemlerinde e-mail adresinizin kayıtlı olması info@bunyan.bel.tr e-posta adresi üzerinden Bünyan Belediyesi’ne iletebilirsiniz.